Tormás ételek
2006.08.09. 16:15
Tormás ételek
Fél kg reszelt torma, 3 ek. cukor, 2 dl víz, 1 dl 10-os ecet. A vizet az ecettel és a cukorral felforralom, majd a tormára öntöm. Ha kihült, üvegbe teszem és a hűtőszekrényben tárolom.
15 dkg torma, két szem alma, 1 ek citromlé, pici cukor. A citromlével tompítom a torma erejét, majd összekeverem a reszelt almával, valamint a cukorral. Húsok mellé kitűnő.
20 dkg reszelt torma, 3 dl tejszín, 1 ek cukor, 1 ek citromlé. A tejszínt habbá verem, majd óvatosan hozzákeverem a citromlével és cukorral megenyhített frissen reszelt tormát.
2 ek tejföl, 2 ek frissen reszelt torma, 1 narancs, 1 ek cukor, pici só. Összekeverem a tejfölt a reszelt tormával, valamint a cukorral és pici sóval. Az egészbe belecsavarom a narancs levét és jól lehútöm.
2 ek frissen reszelt torma, 2 ek áfonyalekvár, 2 ek tejszín. Az áfonyalekvárt összekeverem a tormával, valamint a tejszínnel (esetleg tejföllel). Jól behűtve tálalom.
Tormás tojás
10 szelet gépsonka, 2 ek reszelt torma, 1 dl tejszín, 1 kk porcukor, 1 kk mustár, késhegynyi őrölt bors. A tejszínt a cukorral kemény habbá verem és lazán belekeverem a tormát, a mustárt és a borsot. A sonkatekercseket megtöltöm a tormahabbal, mindkét végét reszelt tormába mártom és tálon szépen díszítve tálalom.
15 dkg krémsajt (lásd Sajtok, 2 ek frissen reszelt torma, 1 ek citromlé, vágott petrezselyemzöld. A citromlével tompítom a torma erejét, majd összekeverem a házilag készült sajtkrémmel és egy kanálnyi vágott petrezselyemzölddel.
20 dkg házisajt, 2 ek reszelt torma, csipetnyi só, mokkáskanálnyi durvára őrölt bors. A hozzávalókat jól elkeverem, majd egy üvegtányérra csinosan elrendezem. Felületét megszórom reszelt tormával és durvára őrölt borssal.
10 dkg torma, egy tubus, vagy házilag készített majonéz, 1 ek citromlé (vágott petrezselyemzöld). A citromlével tompítom a torma erejét, majd összekeverem a majonézzel, esetleg egy kanálnyi vágott petrezselyemzölddel.
15 dkg torma, két ek Globus mustár, 1 ek citromlé, bors. A citromlével tompítom a torma erejét, majd összekeverem a mustárral és kevés őrölt borssal.
10 dkg vaj, 2 ek frissen reszelt torma, 2 ek citromlé, csipetnyi só. A tormát elkeverem a citromlével és a sóval, majd az egészet a puha vajjal. Henger alakúra formázva kifagyasztom. Felszeletelve kenővajként, vagy fűszervajként egyaránt használható.
|