Húsvéti sonkatorta
2006.08.09. 18:20
Húsvéti sonkatorta
SONKATORTA
Hozzávalók:
1 rozscipó; 150 gramm besamel; 150 gramm vaj; 150 gramm főtt, darált sonka ízlés szerint só, őrölt fehér bors
Díszítéshez:
piros retek; lilahagyma; petrezselyem zöld; zöldpaprika
Először a sonkakrémet készítjük el. A besamelt - ami nem más, mint egy világos, vajas rántás tejjel felengedve és kiforralva -, ha kihűlt, vajjal habosra keverjük, majd a sovány, darált főtt sonkával egy remek krémet kapunk. A rozscipót éles fűrészkéssel torta formájúra alakítjuk, és három tortalapra felvágjuk. A habosra kevert sonkakrémmel betöltjük és díszítjük. Oldalát pörkölt mandulával boríthatjuk. Fél órát hűtőszekrényben dermesztjük, majd tortaszeletre szeleteljük.
|