Marcipános kacsa
2006.08.09. 18:22
Marcipános kacsa
Tésztához:
egész tojás 2 db cukor 2 dkg liszt 4 dkg víz 1 dkg
Tölteléke:
vaj 10 dkg porcukor 10 dkg kakaópor 3 dkg marcipán 20 dkg mandula 2 dkg
Előkészítés:
A tojásokat megmossuk, kettéválasztjuk. A krémet kikeverjük. A marcipánt legyúrjuk, hogy jól formázható legyen.
Elkészítési idő: kb. 2 és fél óra Kcal: 630
Elkészítése:
- A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét az összes cukorral habbá verjük. A tojás sárgáját a vízzel simára keverjük s annyi lisztet adunk hozzá, hogy pép sűrűségű legyen. Ebbe adagoljuk a felvert tojásfehérjét és a fennmaradt liszttel óvatosan összekeverjük. Simacsöves nyomózsákból papírral fedett sütőlemezre félgömböket alakítunk kb. 170 Co–os gőzmenetes sütőtérben kisütjük.
2. A fent készített masszából csepp alakokat formázunk. Töltjük, dermesztjük. Sárgára színezett marcipán lapokba burkoljuk, a fejrészt tömör marcipánból készítjük. Szemét csokoládéból, csőrét pirosra színezett, félbevágott mandulából készítjük. A lányka kacsa fejére babos kendőt, a fiú kacsa fejére kalapot formázunk.
|